באדיבות מירי ארזי מרשת "מתוקה", צילום: בני גם זו לטובה
מתאים לכ- 50 יחידות אוזני המן
מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1 חלמון
1 ביצה
2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
1/8 כוס פרג שלם
למילוי פרג:
כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק. השתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות לשכנה או לגננת, או תכפילו את המתכון לבצק.
1 ו-1/2 כוסות חלב
1 ו-1/2 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת שזיפים פובידל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר וחמאה למרקם קרמי.
מוסיפים את הביצה ומערבבים מעט,
לאחר מכן, מוסיפים את היבשים: קמח, פרג שלם ומעבדים עד החיבור (יש להיזהר מלישת יתר).
מניילנים את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
מרדדים את הבצק עד עובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזן המן סטנדרטית.
מסדרים את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומזלפים במרכז את מילוי הפרג.
להכנת המילוי:
מחממים חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. מוסיפים קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה וטורפים עד איחוד, מוסיפים את הריבה. שומרים במקרר עד השימוש.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
סוגרים את העיגולים לצורת אוזן המן, אופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
הצעות נוספות למילוי אזני המן:
פרג הפתעות:
מוסיפים ל-250 גרם מלית פרג
20 גרם צימוקים
25 גרם אגוזי מלך טחון
חלבה טורקית:
מערבבים יחד
600 גרם ממרח חלבה
6 גר (כף קדושה) קפה שחור
רוקפור:
מערבבים יחד
10 גרם גבינת רוקפור
40 גרם גבינת טוב טעם
360 גרם גבינת ריקוטה

- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+