באדיבות חברת כרמית, צילום: נימרוד גנישר
הכי קל והכי מחמם בימי החורף הקרים
מצרכים:
2 בצלים בינוניים
4 גזרים
3 בטטות
חתיכת דלעת / דלורית (אופציונלי)
אופן ההכנה:
קוצצים את 2 הבצלים, ומטגנים עד להזהבה.
חותכים את ארבעת הגזרים לעגולים גסים ומוסיפים לסיר.
חותכים לריבועים את הבטטות ומוסיפים אותן לסיר.
אפשר גם להוסיף חתיכה של דלעת/ דלורית, וגם אותה לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לסיר.
מטגנים את כל הרכיבים יחד עם הבצל במשך מספר דקות.
לאחר מכן, שופכים על התערובת מים עד לכיסוי מוחלט ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הירקות.
מתבלים במלח, פלפל ובאבקת מרק (לא חובה). טועמים שוב ומתקנים טעמים.
לאחר שהמרק והירקות התבשלו, ממתינים עד שהמרק יתקרר מעט, ולאחר מכן טוחנים בבלנדר ידני עד למרקם קטיפתי.
מומלץ להגיש לצד המרק פניני קרקר דגנים בטעם אהוב.

- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+